Followers

Saturday, October 2, 2010

for those who are sneakers' freak

Before I'm sharing with you something about sneakers, because this post is suppose to be only for those who are sneakers' freak. Hee. Sesaje la kan, sharing is caring. I want to share with u guys some tips on how to choose or shop sneakers. Kalau anda perempuan pernah tak anda rase "ah sakainya aku ase pakai kasut ceni" bila anda pakai kasut lady's,, tak kira la yang ade heel cinonet ke, yang flat ke berbunga- bunga cinta ke. Hehe. That's the way I feel whenever it's a lady's i put on my foot. Huhu. So anda lebih prefer sneakers and merely macam sport shoes untuk pakai ke mane- mane atau ke kelas jugak shopping more whereabouts roundabout and mingle mixing whatsoever. That's the way I am too. Here is some tips on how to choose a correct sneaker. 
 

1-Buy a branded one. Tak kisahla BUM ke, Converse ke, All Star ke, Nike, Vans. Kalau pursue yang boyish sikit selalunya pakai All Star or Converse. Tapi I prefer BUM sebab dia cantek as in when we wear it's sort of girlish jugakla. Plus senang nak cari. Branded punya tahan lama, cool and stylish. Tadela bila pakai sepurnama belum cukup sudah tanggal tapak dan rabak di mana- mana :/




2-Approach suit color.Beli kaler yang senang nak match dengan baju, example hitam, beige, coklat, grey. Kalau ade extra boleh aje beli hijau atau pink whatsoever. Tapi make sure warna sneakers jangan striking, and too much corak. Serabut. Sakit mata.




3-Make it variety. Maknanya jangan beli pattern sama, straight dan rigid je. Sometimes beli yang ade zip sikit ke, kain dia jenis jeans ke, corak atau plain. So bila kita pakai orang akan selalu kata "eh baru pulak?". Kalau ade 15 pairs pun style same and colour lebih kurang there's no different. Hehe. So make it variable. 

 nightmare nye sneakers macam ni? Huu.


4-It doesn't matter to leak RM80++ to buy a sneaker. It's worth. Tahan lama dan lasak. BUM usually costs only RM50++. Saya bukan orang berpoket labuh. Hehehe :)




5-Please update the latest pattern on the stores. 






6-Jangan boyish sangat, bertali-temali lubang sana sini dan koyak rabak ke. Street style. No need. A girl didn't need that sort of. Simple and trendy is enough, for me. 







That's the tips that I used to practice to shop sneakers. And here ada lagi tips untuk jaga dia bagi dia tahan lagi lama. Bukan kedekut ke ape, bile kite dah suka berkenan kan bila kita pakai kan mesti kita sayang kan sebab kita suka dia kadang- kadang was like this is so adorable sayangnya nak pakai. Hehe.






1- I always wash my sneakersisteri solehahkatenyesayeni:)




2- Basuh dia, berus yang kasar- kasar keras tu guna kat tapak and part yang getah tu kan. Bukan kain la.




3- Kalau kain guna berus sabut, dan gosok perlahan- lahan je.




4- Jangan letak sabun atas kasut! Letak sabun dekat berus untuk part getah. Dan untuk bahagian kain tu rendam berus sabut dalam buih sabun.




Okay, enough.

Model sneakers terhangat abad ini. Katanyew!:)



No comments: