Followers

Monday, October 11, 2010

izinkan aku pergi- destiny








Assalamualaikum,


Seperti yang anda semua maklum,aku punya final ada lagi 2 minggu. Maklum ke idak ni? Dua minggu bukanlah masa yang lama. Pejam celik pejam celik celik pejam dan pejam kemudian celik lagi dah habis dua minggu kan? Maka akan berfinallah aku. Cepatnya waktu berlalu, dah nak habis semester satu rupanya. Huh =.=


Usia semakin bertambah tidak pula katanya tanggungjawab makin mudah. Kan? 



Minggu ni aku ada Speaking Test for MUET, hari Rabu ni. 
Yang akan menentukan aku akan dapat BAND berapa.
Harapnya BAND 4 lah paling kurang =,=
Lepas tu hari khamis ada pulak shafawi then lepas tu 
direct study week dan final. Penat, ya memang. Tapi ingatlah :


" Pesan Saidina Ali R.A, kepenatan apabila melakukan sesuatu kebaikan itu akan hilang, sedangkan pahalanya kekal berterusan. "

 




So hold on and keep the faith to HIM so that He will gives us strength to walk through this with so called never fade smile as He always be there watching us, be beside us.. Insha ALLAH. Dan memang, memang aku akan pergi. Selama tiga minggu tu kalau betul- betul luang dan semua dah rasa stable, maybe aku akan online dan khabarkan berita. Atau mungkin bercerita, kepada sesiapa yang sudi menadah telinga. Ouh, tadi sangat sesak nafas tengok mark listening test aku. =,=
Teruk sangat. Jadi sebelum aku pergi disini aku ada meninggalkan nota rindu- rinduan, moga sampaailah maksudnye ye.



Pergi aku
bukan bererti 
meninggalkan kamu
pergi aku 
mencari sebuah realiti
disebalik mimpi
mencari makna 
disebalik warna.


Pergi aku
sebentar cuma
semoga masih sempat bersua
dan bertentang mata.


Pergi aku
tiada makna menyendiri
apatah lagi membenci
pergi aku
sebenarnya melangsaikan
hutang yang belum lunas
menurunkan berat
bahu yang memikul beban.



Rindu- rinduanlah, katenye! Ade ke? Dan, nah ini. 


ini





|
|
|
|
|
|
|

\/




Otomen ninja.

No comments: