Followers

Friday, November 26, 2010

hari terakhir saya




Assalamualaikum



Howdy peeps. Sob sob sob. Sedihnya malam ni dah nak berangkat ke kampus terchenta. Uhuk. No more hang outs, no more zig zag folding body on my mom's bed, no more tv, no more staying up online, no more chatting with those guys and girls, weekkkk. Haha. No more whereabouts riding motorcycle, no more gossiping with my beloved cousins, no more teasing my mother, even no more bullying Adek Musif. No more pot pet while lending my hands to mom cooking and doing chores. Mom will have no person to said "Sudah- sudah la nyanyi kat dapur. Nanti laki tua! ". Aww, umi. Tak mahu! Tengok tulisan tuh, bold merah tandanya memang mutlaqon tak mahu. Eheh.




Gross! Tengok aku punye list aktiviti mase cuti tade kot yang berfaedah, unless tolong umi sikit- sikit. I will miss all that. Yang ada hanyalah mengadap buku- buku dan gosok baju malam- malam esok nak pakai pegi kuliah. Adehhh. Hidup yang pathetic.



Semalam umi masak nasi kerabu, well yeah makanan kegemaran dan tradisi orang Kelantan. Nak basuh beras, cakap dengan umi



"kakak nak makan banyak- banyak sikit umi, hari last dah ni."




Umi pun kate "ape kakak ni hari last last ape pulak. Orang tak cakap macam tuh! Orang sampai ke jepun mane- mane kakak. Kakak dekat Nilai je pun. Tak de hari last nye pun!" Kata umi dengan suara agak tinggi.



Ouh, umi. Takutkah anakmu sorang ni akan meninggalkan dirimu? Kenapa umi sensitif bila kakak cakap macam tu? Kakak maksudkan hari last kakak dekat rumah sebelum balik kampus. Tapi umi, adakah ini satu tanda? Kakak harap tak umi. Kakak masih mahu menikmati hari- hari seterusnya. Berada disisi umi, mengusik umi. Dan buat macam- macam bersama umi. Kakak tak mahu ini hari terakhir kakak umi. Kakak masih perlu untuk membela umi, dan adik. Umi dan adik serta keluarga harta kakak yang paling bernilai. Selagi Tuhan tidak menjemput, kakak tidak akan pergi jauh dari umi, adik dan keluarga kita, InsyaAllah. )=



Sumpah buruk muka aku. Haha. Ouh, tak kenal eah? Tudung oren u olls!



















2 comments:

Jamilah said...

tyra,

selamat kembali ke kampus n kembali sibuk. =)

Bila lalu tepi rumah kedai, sampaikan salam akak pada blok A CFS Nilai dan pokok-pokok yang ada...

=]

Tyra Hanim said...

Okay akak, Tyra akan sampaikan.


Rumah kedai yang banyak menyimpan kenangan kan akak? (=