Followers

Thursday, December 16, 2010

beramanat bersama orang yang memberi amanat





Assalamualaikum,


MOOD : Kemas barang
SONG PLAYING : Ingrid Michaelson Maher Zain


Atooiii. Sebenarnya malas na post belog tapi gagahkan diri jugak untuk post belog untuk kemaslahatan semua. Hik. BiO pun ta pasti ade orang bace ke idak, post je la. Redha ajelah jang. Let's make it simple.



- 820, gerak pergi Canselori dengan Sis Sarah, Sis Ratna and Sis Ainil. Sis Sarah drive drift punye style.



- Tingkat 3 Canselori USIM, Dewan Senat. Bermain game di atas meja senat bersama mereka ini sambil menunggu Naib Canselor. HAHA


- Di point out oleh senior bahawa kami 4 orang budak tamhidi kepada Pengarah HEP sebagai Junior Team untuk Royals English Debate. Ambik jang! Tinggi punya harapan dia bagi kat kami! )=



- Ketibaan Naib Canselor. Ouh, okay aku kena jadi bidang terjun, jadi caterer jap u olls!



- Antara suggestion NC yang kami suka, kami okay bukan aku. Dia cakap next time before pergi tournament akan ada peruntukan untuk kiteorang pergi grooming. Ahaha, lawak. Tapi seyes best!



- Selesai beramanat dengan NC kemudiannya, pergi Drive- Through MCd dengan seniors.That's for our brunch. Then Madam Linda datang and bawak pulak KFC, Dear Lord. Lemak! Ade orang tu makan 6 pieces KFC. Awesome.



- Ke hulu ke hilir print kan soft copy kepada hard copy. Menimbun na kena bace.


- Boring dengan benda alah tu. Tengok orang tu menari samba. Hebat. Kalah aku yang perempuan. Ade yang menari poco- poco depan cermin, sebab training room de cermin besar gedabak macam Gym, so dorang make up step and record. Ramai da ea yang pandai poco- poco ? Ahaha (=


- Pergi GIANT. Shop. Kemas and balik. Hari ni ta de mock. Letih kot na mock. Huhu. Semalam dua kali before noon, huih~



Began.

President Of Debate Club. Bro Qayyum.



NC.





Motions untuk semalam :


THBT Gay Marriage Should Be Legalized. - Opposition

Is A catdgo is a cat or a dog? - Government



So far, seniors kata lots of improvements upon times and mocks. Thanks GOD!  (=



Esok nak bertolak ke UTHM, stay sane almost a week. Thought so na pakai baju kurung all the time but then seniors said that we need to be more casual. Exceptional for Malay and Arabic Debators, they need to be a little bit formal. UHHH.


Haaa, i'll create namely Royals English Debate 2010 The Series. Tunggu eah?

Brother ni, debate arab 2nd year FSU ( Syariah dan Undang- Undang ) ajak masuk mooting court pulak dah next year. Huih~





WISH ME LUCK eah? Thanks so much ! (=




Ouh, kalau ada seniors ataupun juniors yang na berkongsi dengan kita pengalaman and tips about debating, godek kita disini Tyra. Maksud kita disini, give and take. Bukan kita yang bagi pada u all 100%, kita ta de pe sangat pun nak share tapi kita cuba share apa yang ade. (=




CHIILL! (=



8 comments:

Cidak said...

moga berjaya.

lama tak dengar ayat 'mock'

Tyra Hanim said...

maseh.


Haha. Banyak je tulis mock kat post2 lepas tu (=

Muiz said...

Good lcuk u!

Tyra Hanim said...

muihhh,

u make me brightly smile (=

Jamilah Mohd Norddin said...

all the best Tyra..

Wah, masuk deba! Bagus2!

amierul said...

Gud luck la yer..=)

Tyra Hanim said...

~akak jamilah~


maseh akak (=

Tyra Hanim said...

~amirul~


luck ko luck aku juge (=