Followers

Monday, December 6, 2010

buang yang keruh ambil yang jernih






 Assalamualaikum



Sila set up kan dalam minda anda saya sedang berucap dalam video alah Lisa Surihani say thanks dekat fans dia pasal fanpage facebook dah cecah satu juta Okay? Sila bayangkan macam tu okay? But, there are slight differents, I'm wearing tudung still. And, one more though behind me is double decker bed, with a lil messy books on it. HAHA. Bear with it. Can we start now? Please imagine it u guys. Or else it wouldn't work.



* Senyum *



Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh, Okay. Hemm, I'm Atyrah Hanim. Yea u guys call me Tyra. Tyra ta de na cakap ape sangat pun, cuma. Sempena dengan Maal Hijrah 1432 esok Tyra nak ucapkan Selamat Menyambut Awal Muharram. Eh, sorry u alls Tyra na kena pick up call jap ni. Call dari parents dekat rumah.* Muka kaluts ributz *




* Kenyit mata cute *


Okay done. Adik Tyra call tadi, entah ape angin mana dari mana datang Tyra cakap " Adik, abang ipar kirim salam sebelum Tyra letak phone, ".




* Senyum malu, sambil pintal- pintal tudung *


Gurau je tu. Mane ade, saje na gurau dengan adik. Okay, way too much crap. Sambung.





* Tiada senyuman, sedikit serius *




Tyra na ucapkan Selamat Menymabut awal Muharam u olls. Kita ta meraikan New Year tapi kita meraikan kedatangan Awal Muharram sebagai umat Islam ye. 
Bersyukur ke hadrat Ilahi kita masih diberi peluang dan kesempatan 
untuk bernafas lagi di muka bumi DIA, kan u olls? Semoga tahun ni lebih baek dari previous year InsyaAllah.



Jangan lupa baca doa awal tahun dan akhir tahun ye? Walaupun setengah orang kata bida'ah tapi tak salah kalau kita nak berdoa kan? Doa ni wireless u olls, bile- bile masa kita nak kite leh doa. Tak perlu kabel- kabel, charge sampingan interest pun ta de. 
Terus je sampainya. Allah ta memilih- milih kasih kau pangkat besar ye aku dengar cakap ko, ko ikan bilis no money no talk! Ta de macam tu. 
Allah dengar setiap patah dan setiap titis airmata yang mengalir 
semasa kita berdoa u olls. So, doa la cepat- cepat ek? Macam Tyra, Tyra da bace taw.
Ye, Tyra taw Tyra dak baek.



* Senyum goda- goda * Perghhhh


Lastly Tyra doakan semua yang membaca blog Tyra ni succes selalu, semoga dapat apa yang diimpikan dan yang penting u olls mendapat pasangan yang soleh/solehah redha Allah dalam setiap tutur kata dan gerak- geri yang terzahir luarannya. Sungguh- sungguh Tyra doa nih okay. SO, kita maen tuka- tuka doa taw? Taw? Doakan Tyra jugak taw?



* Senyum, dan muka bajetttt tekan- tekan hensett *


Ouh, okay. Sebelum Tyra lupa next post InsyaAllah kalau cukup material Tyra akan tulis entry bertajuk kahwin awal : hikmah atau musibah. See, Tyra memang sayang u olls, sampai tajuk next entry pun na reveal.


* Senyum cebik- cebik *


Okay lah got to go. Sempena menyahut seruan bai'ah bagai Tyra akan akhiri video nih dengan cakap arab. Ma'as Salamah wa ilalliqa'. Sirru ala barakatillah. InsyaAllah. Assalamualaikum warahmatullah.

* Senyum *



Tap!




THE END.




Boleh bayang tak? Yehhh, saya tahu anda seorang pengimaginasi yang berjaya! Eh anda, ye anda. Iye, u got 85%, for the first time in my life. Ambillah award tuh. Jangan maen jauh jauh tahu? (=




6 comments:

Ely HaeNa said...

apa nih?lisa surihani?pelakon lain xde ke?haha.selamat tahun baru.sempena tahun baru,semua nye baru taw!baju baru,handphone baru and pakwe baru!!

Tyra Hanim said...

Lisah Surihanis. Ha ah. HAHA.


pakwe baru? Awww, i pakwe pun ta de yuuu..............

Ely HaeNa said...

Lisah Surihanis?nice name!
sedihhh~haha

farah said...

selamat menyambut awal muharram juga ! semoga lepas ni , ibadah dan pahala sentiasa bertambah , i'allah ;)

Tyra Hanim said...

~haena~


haha. Nama lawa utk org lawa, kesian kena twist en?

Tyra Hanim said...

~farah~


thank u k, i love my prennnggg.

InsyaAllah, ameen (=