Followers

Thursday, December 29, 2011

towards the end





Assalamualaikum,


It has been few days since the last time I get myself online. Now I'm here ketak ketuk ketak ketuk slamming the keyboard to write stuff for u guys? For you guys? I mean for myself, to bottle out things inside, if and only if you guys want to read it, please enjoy! My pleasure. Hehe. Enjoy ke? Whatever >,<



This week is supposed to be study week, supposed to. But I'm occupied with something else, shooting. Yeah, shooting! I'm now an actress. Praise to ALLAH. This is the second time, officially. Wait for it yeah. It's a very nice story with a good ending, I guess. I know u guys can't wait to see me. Well, the title is 'Unwritten'. Haha, so suspicious weh! It will be launched soon. Maybe you guys can check out the trailer on youtube, and see what's up! 


Haih, apparently it was a mini project for my english class. Je pon. HAHA. Tade launching launching lah. Jangan bajet artis sangat >.< 


Stop the crappy. NOW.


Where are we? Ohh. Study week, yep. I went meeting up with my lectures, not all. Only few, to bodek bodek and got advices from them. I'm so touched. Thanks so much cikgu-cikgu saya. Heart you all <3 Nanti saya jadik artis lawyer saya tak kan lupekan cikgu.


Towards the end, this semester. Yes, aku banyak ponteng, aku banyak maen, aku banyak tidur. Ape lagi? Assignement kadang- kadang harapan lah nak ontime kan. Aku sangat busy dengan benda lain. Aku tak pandai sangat nak uruskan masa aku. I feel so bad about myself. Sometimes I even feel like hidup aku macam layang- layang tak berapa nak ada arah tujuan. Kadang-kadang je la kan. Or when I lose my grip, I'll be totally out of the line, astray and might lost the track. Totally. Benda- benda yang aku involve, debate ke, berlakon ke, mooting(dulu), etc I'll just go with the flow. Because I want it, yes but I don't put any aim for it. I'll just go with it. Its troublesome orang laen kadang- kadang and it's not good. That is why, on certain decision it'll be the best if I fix myself first. Might sound so selfish, but this is me. I'm not you, we're different remember? This is my flaw, my destitute, my bad, my mistake. And I am sorry for that. But I can't let the main reason I'm here flip away cause I'll be despair. Please let me pick up the broken pieces. It's all my fault, I admit it. But to start a new page too, its never easy.. But let me try my best too..

 I'm heavy? No, im strong lahh! (:


My lecturer said that I need to build a very strong momentum starting from the early stage, cause the potential won't go far solely on it. It needs to be grown fonder with the extra elements. Instead of what u got, they see how do want it. That's how it counted. sometimes natijahnya bukanlah main thing counted but how we strive to do it is all counted. Kan?



Towards the end, benda benda macam ni yang kita kesali, yang aku kesali. Ya manusia melakukan kesilapan, dan hargailah kemaafan yang diberikan. Kerana kadang- kadang peluang tak datang dua kali. Kesilapan pertama itu kesalahan namun kali kedua ia adalah pilihan. 


Towards the end of this year. Terlalu banyak jugak airmata. Tapi tak nak tacing sangatlah. Semuanya suratan. Bersyukur masih dikurniakan keimanan dan kekuatan.



 THIS.
Explain everything .


Pray for me, will you?









hotel california






Assalamualaikum,


I'm currently addicted to this song ;

HAHA addict nyah








From a very old band, but it's awesome. (:
Ehh, ade bende na cerita. Nanti lepas ni eah? 












Tuesday, December 20, 2011

tentang memaafkan







Assalamualaikum,


Dah pukul 250 am kot, i'm still awake. Biase la tu, kate pelajar universiti (tetibe) kan. Hehehe. Sebelum tu, sapa yang dah tengok video on my previous post? Sweet kan? Lelaki lelaki kat luar sana mesti tengah gelabah gile sebab Dak Ariff tu dah letakkan benchmark yang tinggi macam mana na propose a girl. Kalau ta suweett makanya rejected lah jawabnya! No worries lelaki lelaki di luar sana, anda mungkin ta perlu se 'sweet' dia as long as errr ape eah? Entah, aku pun tak tahu nak cakap ape. Man, I'm so high. *kesat-kesat mata lagi*. Maybe terkejut kot sebab ada jugak proposal yang ala-ala novel kat dunia realiti nih. Sebab tu high sekejap(ke lama?) plus envy dengan Dak Dena tuh, praise to ALLAH she's so lucky. Ok dah, jangan review banyak sangattt lahhh. Bukan kau pun kat dalam video tuh, kata hati kepada diri sendiri.  *Fine*



Tentang memaafkan. Adakah anda sudah memaafkan mereka semua yang perlu dimaafkan dalam hidup anda? Kejap, confuse dengan ayat sendiri. Maksud aku, iya sudahkah kita cuba memujuk hati untuk memaafkan mereka yang memberi tanda luka di hati kita? Tetibe masuk mode sastera. Hehe. Serious, saya tanya anda, sudahkah? Pernah tak gaduh dengan kawan sekolah lame ke ape pong pang pong pang 


" I benci you. I tak kan kawan dengan you sampai mati. I tak kan maafkan you! Huh"

Ceyt budak-budak sekolah sekarang memang advance. Ber 'I' 'You' bagai. Tak kesahlah, yang penting pernah tak? Atau sesape sajelah. Yang mungkin ada....


Tentang menyimpan dan memendam

Tentang memaafkan dan melepaskan





Hurt ->  Pain ->  Keep it inside ->  Not forgiving ->  Stucked

Hurt ->  Pain ->  Keep it inside ->  Forgive ->  Free



Which one do you choose? Angkat tangan cepat ! 

1, 2, 3, 4, 7, ehh dah tak larat nak kira sebab ta put on spectacles so ta nampak na pandang jauh- jauh. Sian nek jah, rabun >.<


Ohh, second choice. Forgive and free? But it's not easy? But believe me keep it inside and let them be in there is more painful though. I know, I experienced it. And I know too, it's hard even too hard to forgive and let it go. Orang yang dah sakitkan kita kot. Sakit hati dan mungkin juga sakit badan, tapi percayalah itulah pilihan yang terbaik. Sebab kalau kita bawak dendam tu, sampai ke mana? Lepas dan bebaskanlah ia pergi nescaya akan bermula satu episod baru dalam kamus kehidupan kita. 



Imagine if you don't forgive people, there might be as well people who don't forgive you. Kita nanti mati kot, dan selagi hutang kita tak selesai dengan manusia roh kita akan tergantung antara langit dengan bumi. Bukan saja hutang duit duit bagai tu, tapi juga hutang memaafkan dan dimaafkan. Kan?







Jadi Atyrah, maafkanlah mereka yang telah menyakiti kamu. Sesungguhnya ALLAH mengutuskan manusia untuk berbuat baik kepada kita dan juga menyakitkan kita untuk menguji kita juga. Innalillahi wainna ilaihi rajiun kan? Mereka manusia biasa. Dan percaya juga, KARMA. Tajuk mock trial kot, percuma je casting kalao tak leh nak apply in real life hahahahaha. What goes around comes around kan? SO chill bebeh. 



 DIA - yang mengajar aku tentang keperitan hidup , ya aku maafkan

DIA - yang tidak pernah berada disisi saat diperlukan untuk mengajar aku erti hidup , juga aku maafkan



Last but not least, 





Aku maafkan kamu walaupun kemaafanku mungkin tidak diperlukan..

Semoga beroleh damai. Tenang. Semoga.