Followers

Sunday, January 16, 2011

novel versus buku agama




Assalamualaikum,




Kawan- kawan saya nak minta maaf sebab saya kata nak complete the series this weekend, unfortunately I don't have enough materials to do so. Tak dapatlah lagi nak complete series tu. Sorry ye kawan- kawan? ( Ouh, bajet macam orang tunggu jeh kaww (>.<))



Lagi satu yang pasal ibu tu, yang tu tak cukup jiwa lagi nak tulis. Nanti kena cukup jiwa dan jiwang saya tulis lah kawan- kawan ye? Kawan- kawan marah saya tak? Janganla marah saya kawan- kawan, nanti kan kalau saya merajuk lepas tu nanges kawan- kawan kena pujuk saya pulak. Huaaaa. Saya rasa macam banyak benda yang delay, saya rasa bersalah. Huuuaaaa lagiiiiiiikkkkkk.



Adehh. Okay, back to normal mode. Ehem, ye. Sekarang lebih center dan fuse kembali ke soket. Mari kita renung- renungkan situasi ni yeh members of the floor, honorable judges, the precise timekeeper, and the peculiar opposition bench. Haha. Listen to me! =.=



Osmet : Tyraaaaa....... (suara manja ya tuan- tuan)
Aku  : Ye, nak ape? 
Osmet : Nak tidur pukul berapa?
Aku  : Tak tahu lagi. 
Osmet : Nanti kejut kite boleh?
Aku : Pukul berapa?
Osmet : Nanti kalau na tdo kejut la.
Aku : Ouh, okay. 


Pusing badan nak jalan keluar bilik. Tiba- tiba nampak sesuatu atas katil dia. Ouh man!


Aku lantas kembali ke katil dia. Belek- belek.


Nengok dia pegang lagi dua bijik. Aku ambik dan belek kesemuanya. 




Aku : Ni beli masa book fair dekat FPQS hari tu ke?
Osmet : Ha ah. Tak jadi beli jubah, beli la buku ni.
Aku :  * Diam *



Buku Langit Ilahi, satu lagi tajuk apa tak ingat. Dan lastly, tak ingat tajuk penuh tapi pasal qiamullail. Dulu osmet ni tak macam ni. Hidayah datang bila- bila, tak kira siapa!



Aku : Weh, bagusla anda beli buku- buku cenggini.
Osmet : Ape yang bagusnya?
Aku : Yelah, bagusla instead of beli novel alah jiwang kan? 


* Senyap *



Ape je aku nak cakap. Mungkin korang laen kot, tapi kalau aku. Pergi bookstores, memang tertarik dengan buku agama an. Dengan novels tu paham- paham lah. Kalau boleh nak borong je semua tapi agak- agak la pulak kan, umi ai bukannya Datin Rosmah Mansor, ya ampun. Haha. Tapi selalunya end up dengan Sophie Kinsella's or maybe Hlovate's. Jarang kot end up dengan religous book. Kadang- kadang kita rasa bangga bila keluar bookstores bawak buku- buku ni. Dabik dada, baca novel inggelish. Padahal yang sepatutnya khatam, tak khatam. Ouh, shame kau Atyrah. * Tutup muka*



Sampai tak maksud aku ni?




Random : Aku rasa aku terlalu muda untuk khatam Men Are From Mars, Women Are From Venus. Tapi dah khatam. Oh mai. So sape yang ade masalah rumahtangga, sila lah. Sila berjumpa dengan aku. Err, consultation hours, RM80 per hour. Mahal?! No money no talk!



Keh keh (n_n)





4 comments:

Muiz said...

Betul jugak..

Amboi untuk part last tu.. :P

Farhan said...

Terlalu muda untuk khatam Men Are From Mars, Women Are From Venus? Tak adalah kot..

Tyra Hanim said...

muiz



kenapa? Ada masalah ke dgn part last tu? Rm80 per hour okay. Heee (=

Tyra Hanim said...

farhan


hehe. Yup, ta pun. Saje exaggerate =#