Followers

Thursday, February 10, 2011

cot cet cot cet tengah hari





Assalamualaikum ,



Jika ada satu ruang lain untuk aku terbang 
akan ku bawa seluruh jasad ini kesana. 
Kalau ada satu ruang lain 
untuk aku melukis rasa akanku
gagahkan kakiku melangkah kesana 
akanku warnakan ruang itu dengan warna- warna 
yang aku mahu tanpa tanya sesiapa dulu, 
tanpa kisah apa katamu.




Hanya aku dan Tuhanku. Sungguh. 
Sungguh alam ini menguji
yang namanya aku. Aku yang jasadnya begini 
dilihat orang , remuk redam didalam kusimpan seorang.



_______________________________________________________



Aku penat kot. Uh, sangat. Kepala ni berserabut
dengan pelbagai benda. Hati ta tenang.
Marakan lagi langkah mendekati DIA. Checked.
In a fortnight aku kena buat solo presentation
untuk two task sebab masa aku absent 
aku ta attend group presentation. HUHU. Letihnya. Urghhh.
Adeh, bukannya sesuke absent tapi ill, ta pe ta pe. Take it positively. 
Mane taw masa aku present arab tu tertonjol
bakat terendam ke ape. Kan? Kan? Dapat extra marks ke kan?
Try to cope with it positively. Tapi skang ni aku macam penat sangat. 
Sedih sangat, nak buat kerja pun teringat- ingat. 



Minggu depan ade Novice Debate tapi preparation hoih jangan tanya 
habuk pun belum tentu ada. 
Terkejar- kejar dengan assignment itu la ini la. 
Kadang- kadang sedih kan bila kita dah buat yang terbaik
tapi orang tak hargai apa yang kita buat
effort yang kita bagi untuk benda tu, lepas tu carik- carik 
lagi kesalahan untuk bagi kita down?
Ada jugak ek orang macam tu.
Yang buruk je nampak kalo yang putih sikit tu pandang sebelah mata
pun tak berapa nak. Haila. MANUSIA. 
Take it positively lagi.
Ya Allah bagilah ketenangan dan kekuatan hati pada hambaMU ni. 
Dan kesabaran jugak. Fuhhhhhh~


Oh, jangan mengeluh jangan putus asa. 
Sesungguhnya DIA sentiasa ada bersama. 




Enough said.







2 comments:

nocturnal | angel ;) said...

tyra , (: dun be sad oke :)
tamao tension2 . DIA tetap disisi (:
hwaitink love~ <3

Tyra Hanim said...

Thanks poo.


InsyaAllah, moga2 (=