Followers

Saturday, February 19, 2011

surat cinta untuk umi kita



Assalamualaikum umi,


Umi sihat ta? Kakak sihat je. Lamenye ta jumpe umi, kakak rindu la. Seghius kakak rindu! Umi na taw ta hari tu an kakak pergi Palace of Justice an, best sangat umi. Kakak tengok lawyer cakap, hakim cakap. Kakak rasa kagum sangat. Kakak harap sangat nanti kakak un macam tu jugak suatu hari nanti. Umi doakan lah ea? Lepas tu an umi kakak tengok la ada seorang uncle ni, dye pakai suit lawyer keluar daripada Room Of Appeal tu an, da tua sangat mi, tangan dye ketaq lak tu masa pegang pintu tu. Kakak agak uncle tu umur dia 70. Kakak kagum lagi, iyelah mi 70 un jadi lawyer lagi. Kalau kakak masa umur 70 tu insyaAllah kalau hidup lagi kan mi, mestila tengah layan anak cucu cicit an umi? Hik (=


Pandai- pandai je kakak cakap uncle tu umur 70, entah- entah umur dia 80 an umi? Kagum betul kakak dengan dia punye will tu. Tadi kan umi kakak pergi simulasi untuk tugas Unit Kiraan Markah untuk Debat NC Cup ni, lepas tu tetibe tercakap la pulak sal seorang abang ni, nama dia Aliff Firdaus. Orang panggil dia Anje, dia sangat hebat mi. Senior tu kata abang ni dalam seminggu dia habiskan tiga buku, untuk generate dia punya knowledge and so on. Lagi la kakak kagum dengan dia. Kakak nak jadi macam dia. Dia debat tiga bahasa kat USIM. Maha Suci Allah bagi dia kelebihan dia macam tu kan mi. Jelesnye kakak. Teringat lak kelebihan kakak menyanyi dalam bathr0om tu pun susah orang na beat an umi? Redha je lah kakak ni. Tapi kita leh work out untuk apa- apa yang kita nak kan umi? InsyaAllah. Tapi kan umi kakak ni malas na bace, umi doakanlah kakak jadi rajen ting tong! dalam sekelip mata. Kakak suka, umi bahagia (=


Umi selalu doakan kakak kan? Mestilah selalu kan mi sebab setiap kali kakak sedih ke menangis ke kakak rasa ada kekuatan yang menyerap masuk dalam jiwa kakak ni, kakak tahu, berkat doa umi. Alhamdulillah sangat. Kakak seronok pergi kampus tiap- tiap hari. Belajar dengan classmates joyah kakak, gosip dengan dorang.




Okaylah umi, kakak rasa itu je lah buat masa ni. Nanti kalo kakak rajen kakak tulis lagi. Teruslah terbangkan doa untuk kakak ye umi? Supaya nanti kakak boleh buat umi tersenyum gembira, mengalir airmata kerana kakak berjaya hadiahkan umi sesuatu. InsyaAllah. Cita- cita umi sentiasa kakak sematkan dalam hati.     




Salam sayang, 
~kakak~




No comments: