Followers

Monday, February 14, 2011

tak usah sesali

Assalamualaikum,



Ehem. Anda semua perasan something tak? Sejak kebelakangan ni aku jarang post blog kan? Haih. Busy der. Tak nyempat nak post blog. Online jarang- jarang je, bila meningkat usia ni. Terasa mandat memberat di bahu. Oh, inilah. Saya semakin tua. Tanggungjawab semakin banyak, masa semakin singkat. I'm running out of time! 



Weekend hari tu pergi Kem Debat dekat Melaka. Seronok sangat. Swimming, mandi laut, galak. Heh. Rindu kakak- kakak dan abang- abang semua! Gather la lagi laen kali yeh? Bila dah ada materials nanti aku post la pasal ni tapi ta pasti bila.



Esok cuti. So far, yang dah exam uh cane result? Okay ke? Hari tu aku exam mid term. Alkesahnya aku ni te pernah na geti na study awal- awal kan. Seghius la ni. Ngeh. Tak reti study awal, kalo aku study awal selalunya rasa macam gaban, taw? Eh, aku na bace ape ni? Mesti macam tu. Tapi aku tahu orang yang study awal ni nikmat dia laen macam bila dekat nak exam. Yelah, mesti la rasa confident an, especially bile tengok kawan- kawan dorang yang macam aku ni yang baru terkial- kial nak bace handouts and so on. Ngeh. Tapi nak buat macam mana dah memang habit macam tu. Dah la malam tu baru na study, dan dan tu jugak nak tersengguk. Gross an? Ya ampun. +.+



Kisahnya aku dah dapat marks untuk dua paper aku. Alhamdulillah even last minit ade gak la marks dari ta de langsung an. Even aku ta puas hati un ta leh la na rebel lebih- lebih sendiri mau ingat la bila masa je study. Bersyukur la dengan rezeki Allah bagi kan. Tapi satu je yang aku kesal untuk paper General Principle of Law, aku kuar cepat sangat. Kan dah rugi satu markah, kalo idak merase jugak full mark. Ta pe, ta pe. Ta de rezeki lagi, InsyaAllah nanti. Doa banyak- banyak. Allah.



Kawan- kawan jangan jadi macam saya ye? Jangan study last minute taw? Jangan kuar exam awal, check dulu. Jangan overconfident. Dangerous! Ngee~~



Tadi seronok buat presentation Law and Society. Jadi lecturer jap aku. Berlagak lak uh. Haha. Thanks untuk group mates yang bagi kerjasama and make it real! Thanks for co operation, thanks to the floor who asked questions and respond to us. LOVE IT! (=



Ini aku letak satu gambar masa dinner kat kem hari tu. Topi kat atas kepala aku tuh topi abang sentap presiden debate, Abang Qaiyum namanya. (=




2 comments:

Kina said...

All the best exam.wahh.suke debate jugak :)

Tyra Hanim said...

maseh Kina.



Yup , suke suke (=