Followers

Friday, March 4, 2011

you are the one who decide it, and how u deal with it. It's you,,





Assalamualaikum,,,




OMG I'm so excited to say something here. U want me to make it short or so long way to read? I'll prefer to make it short, let's make it worth a shot. And I won't write in english that much, suckish I know my english just so u know, it's worst. Pffffttt. Instead, one of my classmates said that she can't understand what I'm saying if I post my blog in english. Pffftttt again, this is for u Syiera. Actually menulis dalam english ke bm ke ape ikut mood senanye, seriously. I speak in english when I'm sad. Ngeh. Okay, back to the line. 





Ape yang aku na cakap ni, it's regarding debate jugak. I am the only girl in the middle of four boys. The previous time yes, lepas ni after recruit more debaters I'm sure that I won't be. They are Saiful, Amirul, Jamil and Safwan. I do freak if one of them going to leave the team. Maybe orang laen ta kesah or maybe other members of Orange Team won't care that much. But I do care. Sape yang ade ura- ura na tinggal english debate ni? AMIRUL. 





Teman jangan kerana satu resent comment yang orang bagi kita nak runtuhkan the whole things yang kita dah bina selama ni. Nama belog kau pun dah kepetahan kepantasan kelajuan. Means what? Lajunya dia cakap! U have the talent. All u need is to polish it and put some more efforts on it. I do believe we can't rely on the so called talent to be good in things that we have the passion on it. 




Maybe aku cakap senang sebab aku tak de kat tempat kau tu tapi percayalah dalam mencapai apa yang kita nak bukan mudah kan? Pasti akan ada ujian kan? Kalau tak, tak kan terasa manis setiap kejayaan yang kita kecap. Come on, u know better than me. Kalau aku kata aku tak pernah putus asa dalam benda ni aku tipu la, bukan sikit kan dugaan? Macam- macam, outside and inside. Kau buat 4 kali reply speech dalam debate tu, aku buat sekali aje. EMPAT KALI kot. Dan aku admire cara kau deal dengan benda tu, walaupun kau freshies dalam benda ni. Your first time is different from others' first time. 





Kau ada credit dan pengalaman yang orang laen ta de, even aku ta de. Ko ade gut untuk face motions yang screw, while aku pun ta de gut kadang2 kan. About the extension dengan arguments it's all about skills that we need to learn. As long as u strongly desire for it, then go for it. Kalau kau tak de it will makes many differences, which I will miss all the moments. All you need to think is, kau dah ada apa yang orang tak de, sepatutnya kau gunakan benda tu sebagai satu senjata berharga untuk kau lebih maju dalam benda ni. Kau nak jadi LRS ( Lawyer Syariah ), so do I. Tapi aku without S tuh, Epul pun. Kalau abang Fareed tahu pasal benda ni sangatla dia marah aku rasa. U better think it twice. I know that u need time on your own, to ponder about all these. I do hope please make the decision wisely. 





Kalau kita rasa macam tu, macam tu lah kita buat. Kau rasa kau tak leh nak kembangkan idea, macam tu lah otak kau dan semua benda respond. Our perceptions are really crux to make thing easier. U got Band 4, kadang- kadang kalau kita lebih sikit compare dengan orang, akan sentiasa ada orang yang tak puas hati dengan kita. Cari pasal dengan kita, jatuhkan kita. Percayalah aku cakap ni. Nak menyerah kalah macam tu je ke? Kita ada Tuhan nak mintak bantuan. Have strongly faith on that. I'm writing this means to myself too, aku pernah rasa apa yang kau rasa even skang pun masih ada sisa. Dan aku yakin kalau kita stay dengan benda ni kita akan rasa benda ni berkali- kali. Take your time, think it twice okay?






No comments: