Followers

Wednesday, June 1, 2011

conservative




Assalamualaikum,


DIA
yang sentiasa membasahi
 kemarau jiwa 
dengan hujan kata 
yang turunnya dari jiwa.
 Lantas hati mana yang tidak terseksa?



Da lame aku ta tulis poems pun, kering macam kena perah! Ta de idea, ta de materials, yang penting ta de jiwa dan rasa na menulis? Kau tahu menulis tanpa perasaan itu umpama makan tanpa kenyang? Atau mungkin melihat alam tanpa warna? Serba tak kena, terasa cacat dan cela. Bosan. Tiada warna.



Drop the subject.



K-Pop. Semua orang kenal kan? Mostly minat jugak right? Girls, makcik makcik, mak ngah merah, tok ayah tok mek pun ta kurang minat, boys pun. K-Pop domination by boys-band la, include je pun girls. Memule aku kenal benda ni adalah kazen aku yang form 3 skang ni. Mase tu dia minat SuJu, so dia introduce la kat aku. Kenal la jugak sape- sape yang ade kat dalam tu, dan aku tersangkut kat sorang. Ki Bum oppa Super Junior. Aku suke dia pasal dia comel dan decent, macho. Pandai cover, nampak smart, bukan in term of handsome tapi brilliant. Tapi minat sekadar minat , ta de lah kate follow each and everything mende alah laman sosial yang dia ada semua and tahu semua updates dia atau pun tergelak- gelak sorang depan lappy tengok alah variety show katenye. Kalau ade video clips yang tunjuk muscle sket2 terus buat histeria depan laptop. Ta pun dance yang sexy terus jerit- jerit sambil tutup muka, ouhh >.<



Sekarang ni kalau anda adalah girls, instead of make ups, shawls, dress, pink, what else? K-pop is indeed including in the list kan. Kalau ta minat K-pop ta gegirls la you all, katenye. Mesti na khatam variety shows, latest video clips atau show dorang kat mane- mane.. Maybe sebab girls so I won'tsay  anything much. Cause they're girls right, ain't weirdo. Few time aku kena camni, kawan tegur dekat chatbox katanya fall in love. Bila aku tanye sape? Boys band korea. Sob sob aku rase macam na tampo- tampo muke sendiri je. Huhu. Tapi kalau boys minat boys-band? Ta ke benda tu jakun? LGBT? 



I mean no offense, but I need to say, Come on, merely listen is not a big deal then but If layan jugak variety shows and na ikut official punya updates, stuff macam girls I'll say pathetic. Ouh, come on. Find something else to layan la dudes. Hilang macho tu. Different people might have different interest, we got freedom of everything tapi semua pun kena moderate kan? Be man. Be A MAN. Kalau na layan music, maybe boleh layan music yang lelaki sikit? Sorry, but seriously man. MEN.



Aku ta taw kenapa tapi aku rase laki tu cool bile dia layan DSLR ke, ta ignorant sal politics, and brilliant dalam banyak issues, got awesome writing, stuff. That's it. Come on, u're a man to be. U know what it means right? No offense please? Yay! (:














No comments: