Followers

Friday, September 16, 2011

I'm a LONER





Assalamualaikum,


Dalam kehidupan yang kita lalui ni setiap kali timbul persoalan yang kita tak tahu jawapannya. Walaupun ia berlaku kepada diri sendiri kita sendiri pun kadang- kadang tak dapat na tafsirkan apa sebabnya, kenapa, bagaimana etc pfffttt. I'm not happy with that people. 


It's common kot kalau orang cakap aku ni sombong. Ta pandang orang, ta suka senyum = sombong.



Aku pun tak tahu kenapa orang cakap aku macam tu. Ada sekali tu, masa aku kerja. Aku nampak macam orang tu tengah cakap dengan aku dari kejauhan, aku pun kecikkan la mata. Masa tu aku ta pakai spec, seriously korang tahu la aku memang ta suka na lekat benda alah spec tu kat muka ni. Lepas tu akak tu tanya la (umur dia dalam akhir 30an) aku ni rabun ke? Aku pun cakapla, ha ah rabun. Dia pun cakap la, patutla ada orang mengadu kat dia aku ni sombong. Bukan sorang dua. Orang senyum ta senyum balek. Kalau yang tu memanglah fake, sebab kalau orang senyum aku senyum balek tapi kalau aku senyum kat orang dulu maybe jarang kot. 




 Plus kalau sekarang ni, aku sangatla malas na beramah mesra dengan orang. Aku pun ta taw kenapa, aku just malas. Aku lebey suke wat hal sendiri, tulis diari ke pape seumpanya. Tapi aku ta suka sangat na hu ha dengan orang. Tahla, aku selalu terfikir orang ni kalau dia tengok other side of us ade sesetengah orang ley terima ade yang ta ley. So aku just malas na take risk and throw the fake whatsoever. Kalau dengan orang yang aku selesa boley la aku buat bercakap selaen daripada tu, aku memang susah sikit. I just need time. Kalau dulu tade la obvious sangat 'kelainan' aku ni. Tapi sekarang ? >.<



Aku memang ta suke orang bising- bising huha huha talking craps in front of me. I'm feeling like saying "people shut your mouth tight". I'm so mean, yeah sometimes I do. But the heart didnt emit voice its just screaming inside. Thank God. 


I need time, I need space to wonder, ponder and wander. And, I miss you so bad that I wish you were here. Tetibe, yes I miss you. 




YOU - YOU DON'T KNOW WHO. 



Maha Suci Allah yang memberikan nikmat disebalik seribu satu perasaan manusia. Subhanallah. 



2 comments:

MissF said...

maaf tya... taK ngn naK tu, K dia mmg hilang ke? ble akak bc, rs mcm pelat pulak :P

xpe, biar la pe org nk ckp, yg pntg, juz b yourself. manusia ni mmg selalu judge org tnpa kenal sape org tu dlu (akk pn sme kategori tu, kdg2)
sbb tu de pepatah, xkenal maka xcinta, kan? ;)

Tyra Hanim said...

hehe, ha ah saje je hilangkan? Pelat ea? COmel je >.<


yup, work hard to be just only you.. (:

Thx kak <3