Followers

Wednesday, October 12, 2011

blogger otai




Assalamualaikum,


Seronok weh bace bace belog orang nih, macam- macam kot kita boleh tahu. Orang tu macam mana, suka apa, tak suka apa, and so on, bila belek archive and 
scroll down sampai mata ta berkelip tu memang lah sampai boley agak orang ni macam mana kan? Kenkadang takut jugak, blogging ni. Kita tak tahu masanya orang baca kite punye belog dan tanpa dorang sendiri sedar pun dorang akan membina persepsi terhadap diri kita. Spoil brat ke, anak mak ke, kepala angen ke, jiwang la, and etc. Ceyh, etc tuh.




Sebab tu aku ta pandai sangat na tulis belog yang macam," bulan ni dah tak de semangat na fesbuk macam hilangnya perasaan cinta aku pada dia. Nak buat macam mana dah ta de jodoh la kan, bialah aku menunggu dia yang satu ". Eh contoh je tu, aku tak perli sesape, tapi serious aku ta reti kot na tulis post macam tu. Ni bercerita tentang kita kot,
 aku selalu persoalkan diri aku perlu ke semua benda  tu? Hoho. Tapi kadang- kadang mungkin perlu kan. Aku lebih suka post something yang korang kena guess disebalik 
apa yang gedabak depan korang tu ( zahirnya dibaca ) dengan situasi aku sekarang tu kot? 
Betul ke, rasenye ye lah kot. Tapi sesetengah orang tu tulis belog memang untuk mencatat apa- apa yang perlu untuk dia luahkan, dan berkongsi dengan orang yang berminat kan? Sungguh uncertainty lah youu with so many KOT >.<




Masa dedulu, aku selalu berangan, aish part berangan ni malu la pulak na cite kat sini kat sebab angan-angan tu langsung ta jadi kenyataan. Ish bukan langsung tapi belum menjadi kenyataan, insyaAllah akan jadi kenyataan kan? Siapa tahu? Rezeki Allah yang tentukan, destiny overruled everything, so keep the faith ! Aku berangan untuk study osea, wargghhh malunya ! Malunye sebab belum jadi kenyataan )=
Pastu aku selalu lah terbayang- bayang aku post belog nih dengan macam- macam experience kat sana kan, so bila da tua nanti bajet show off kat anak cucu



" Ni lah ibu masa mude- mude dulu, kat sinilah jumpa dengan papa korang " 



HAHA, shengalll lahhhh. Wekk :P




Memang jealous sangat tengok kawan- kawan kat sana tapi alah bisa tegal biasa kan? Sebab tu aku kalau boleh nak tunaikan jugak impian aku yang satu nihh, amin Ya Allah ! Bagilah hamba rezeki..







Pastu, aku pernah tefikir jugak kan seronok macam Kakak ni. Dia ikut husband dia belajar dekat US, lepas tu kann seronok sangat baca dia punya belog. Kalau baca belog dia, memang aku yang terberangan lebih pulak. 


Kan seronok kalau aku pun macam dia, ikut husband pergi belajar oversea. Ohhh, mane nak cari ! 


So kesimpulannya apa yeh? Dah jauh sangat dari sirat mustaqim nih, sila kembali ke jalan yang lurus ! 



Kesimpulannya, sometimes menulis macam tu mungkin boleh membuka dimensi baru
 dalam diri kita. But then, maybe I'm not that type who like to fuss everything here cause it's too personal to expose it to outsiders. Tak ke?



Tak eah? Fine, kbai >.<


Aku berangan aku ade kat tempat macam ni, baring atas salji pakai baju tebal- tebal kira bintang di langit sambil ada orang kat tepi menemani. 



Haha, okay pergi research Interim Government sekarang @_@




No comments: