Followers

Tuesday, October 18, 2011

how to spell GREEDY - T.Y.R.A






Assalamualaikum,


Bukak blog hari ni tengok popular post, tak tahu kenapa 'Kisah Budak Tembam' jugak on the top of the list. Hehe, dah la ade gambar super buroks tu. Malu denn >.<


Hari ni ada training debate macam biase, ade catch ups jugak and all that. I told them that I'm so busy dealing with so many things, debate (upcoming tournament this Thursday), Jessup (mooting competition), Mock Trial ( legal theater i.e annual event of the Uni) theater. Empat je pun, tak de lah banyak mane kan. Huhu, it tears me apart to deal with all of it. Allocate the times, I still have classes to attend, assignments need to be done, group discussion and all that. 


Masa dekat sekolah dulu, aku budak kawad, budak persatuan, debate dua bahasa ; melayu, english (arab tak mampu lahh), budak nasyid, n bagai lagi lah. No, I am not greedy. Aku cuma nak buat ape yang aku nak buat. Seriously, aku buat bende- bende ni semua, ada bayaran ke? Tak ade. Memang tak ade. Tapi kau faham tak bendenya bila kita dah minat dan suka. Kalau dekat uni ni, aku dah tak masuk Badan Beruniform sedangkan punyalah aku rindu nak kawad bagai, huhu )'= tak masuk nasyid lagi, tak pulun debate dua bahasa, sebab aku tahu aku tak kan sempat punya. Sekarang ni pun banyak kali aku rasa na release je semua senang sikit hati hati aku nih. Tapi tak boleh la macam tu, berapa banyak aku dah usaha untuk dapatkan benda ni? Berapa banyak jerih peluh aku tumpah, airmata darah bagai (haha), berapa jam sehari masa tidur aku dikurbankan tanpa belas kasihan? Berapa orang dah runtuhkan wisdom aku tapi aku still gagah perkasa berdiri, aku tak mahu berhenti separuh jalan. Sungguhh..




Bukan aku tak jealous dengan kengkawan yang habis kelas, balik bilik, online- tengok movie, siapkan assignment ta yah stay up sebab masa laen dah booked untuk aktiviti, lepas tu hujung minggu keluar bergembira bersuka ria. Aku jealous sangat, dan aku pernah nak jadi macam dorang tapi aku tahu aku akan rasa tak selesa. Sebab I'm used to it. To be busy, to mingle around and doing stuff. 


Lepas tu lagi satu, bila dah macam ni untuk group task (tutorial), aku nak kene jaga hati dorang kalau masa discussion overlapping, mintak maaf elok2 dengan dorang dan terima aje kerja yang dorang bagi sebab padan muka tak datang discussion, haha. Ini priority, yang laen tu side dish je aku kene ingat tuh. Korang pun, ye? Aku tak nak pulak yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran. Naudzubillah, semoga Allah bagi aku kekuatan. 


Dalam apa yang aku buat, aku ada satu aim. Tapi bila aku dah buat, pulun semua tapi still tak leh nak shoot benda yang aku nak tuh time tu aku memang rase down. Seriously aku rase down. Huhu. Time ni rase nak touching lebih, jiwang lebih, sensitip lebih. Jangan Tyra, jangan, jangan.....


I want it worth watching...InsyaALLAH..


Kadang- kadang aku rasa dah penat dengan semua benda ni. Bayangkan aku pernah tidur sejam je sebab nak siapkan benda alah ni, pagi tu memang lah mata aku tak leh nak bukak time kelas kan. Huhu, Tuhan je la tahu. Apa- apa pun aku tahu aku perlu betulkan niat, semuanya kerana apa. Tak boleh all out sangat, jangan baik sangat nanti orang construed the meaning, take advantage kat kite. Jangan lupa menjaga hati- hati orang sekeliling kita, kerana mereka juga manusia seperti kita. Jangan snobbish, jangan underestimate orang. Allah, jauhkanlah hamba dari sifat mazmumah ! 


Kita kena tanamkan dalam diri kita yang tak semua benda yang kita nak kita akan dapat. Dan tak semua orang akan berpuas hari dengan kita, dengan pencapaian kita walaupun mereka zahirnya kelihatan gembira, walaupun pada sangkaan kita mereka adalah teman. 


Ade satu tahap tu, aku rase tension sangat. Tak tahu lah nak describe macam mana kan, huhu. Time tu lah rasa nak call umi merengek- rengek, tapi dah lewat malam mestilah umi dah tidur. Rase sedih sangat, dan teringat... ALLAH. ALLAH sentiasa ada, kenapa DIA jadi yang kedua? Huhu. Kita menombor duakan DIA, dimanakah letak kita pula? 


yaseeneducation:

“Call upon Me; I will respond to you.” [Qur’an 40:60]

" Call upon me, I will repond to you " [40 : 60 ]


)':


Tapi kita selalu terlupa...



Bila masanya kita tak perlukan sesiapa, selain DIA..



No comments: