Followers

Thursday, October 13, 2011

love letter



Assalamualaikum,

                                  “If you love me, don’t confess your love to me, this won’t please
                       me and will keep me away! Love words don’t attract me. If you love me, 
                 wait for me and I will knock on your door in the right time. Don’t give me privileges which I                      don’t deserve. Keep me away from you, and I will approach you.
                If you approach me, I will stay away from you. Don’t love me,                                                                              for I want you ignorant in love. I want to teach you love when the                                                                            right time come and you will be my Halal, only when we are joined together under
 our Creator’s satisfaction.


Don’t tell me what you feel, don’t give me from your time, don’t push me to lose you. I am a man who 


won’t accept to see the one he loves committing sins or to live a forbidden love behind the back of her family. I don’t want her to feel guilty and don’t want her heart to suffer.


Put limits to me that I won’t cross, kill me inside you so I won’t grow to kill you. Preserve what is beautiful inside you. I want you innocent, chaste, pure. I want you dear, not easy. And then, Only then, I will face everything and will be ready to go through difficulties to get you
How could I be a faithful man to you when I try to break your chastity? How would I be faithful to you if I push you to betray your family? How could I trust a love which grew under Allah’s wrath? To love you means to protect you, to preserve you not to kill what is beautiful in you.
Don’t be easy because then, I may not value you. Don’t love me now, so I won’t hate you! My heart wants you and doesn’t want to lose you. I don’t want you to be just a passing fancy to me, I want you a wife, a lover, the mother of my children, I want you to be the one I
will spend my whole life with.”



Itu muqaddimah nya, macam mana? Ade beran? LOL.
 3.40 skang ni, esok kelas pukul 10.00. 
Baru je lepas hantar draft case dekat senior, warghh last minute punye kerja. 

Hah, tadi ade training debate. Kate nak pergi Piala Perdana Menteri harusla training biarlah katanya second line ups kan tapi at least we'll give a shot. Tak kesahlah yang tu kan. Tajuk discussion tadi : 

increase the road tax - oppose
early marriage - oppose

  :

I know.
YOU WILL MARRY ME


Melatah aku dibuatnya kena oppose something that me myself in favour. I mean the second one, early marriage. Aku punya pendirian pasal isunye sebenarnya sometimes split, but I do get jealous for those planning to get married early. Even I strongly support the early marriage itself, still there are matters that we still need to deeply ponder and consider. Being in a marriage, means that u are ready to share your whole life with someone's actually stranger to you. They do not know you, who you are and it takes time to fix all these. Kahwin bukan boleh buat maen reverse kalau dah rasa tak suka atau yang manisnye hilang kan? Jiwa muda, ya sentiasa bergelora. 

Undeniably having halal, hundred percent yours, to talk and ranting to, to give you the warmth of love, to support you, be with you come hell or high water, to smile and give you his shoulder when you cry, to uphold you through the hard  times, to grow together with you, to accompany you wishing on the stars, to laugh with you is the best thing ever- don't be blindfolded with all the divine. U wish it will be always that magnificent, but it's not. The responsibility, the tanggung and jawab. Tanggung lepas tu jawab di dunia dan di akhirat. Dah sedia? Dah cukup ilmu di dada?

Kahwin jugak bukanlah anda maen pondok- pondok yang kononnya yang perempuan isteri yang lelaki suaminya kemudiannya bangun pagi- pagi si isteri pegi kutip pucuk ubi gaul- gaul dengan bunga taik ayam lepas tu bagi makan dekat baby (teddy bear) dan suami lepas tu salam kucup tangan bai bai suami pegi keje lepas tu yang isteri sambung gontel plastesine dan playdoh. Yang baby tu perlu parenting skill untuk dididik, come on mereka generasi yang lahir daripada kita. Kerana anak, mereka tidak diberi pilihan untuk memilih siapa ibu bapa mereka, tapi ibu bapa? Kita diberi pilihan bagaimana nak mencorakkan mereka. 



Parenting skill, kau ada? Bukan semudah pergi parenting course kau dah tahu nak jawab macam mana kalau anak tanya ;

" Ibu, adik tak nampak pun ALLAH, betul ke ALLAH ada ibu? "
" Kenapa adik tak boleh na bukak seluar depan orang  ? "
" Kenapa ibu pakai ini,yang tutup kepala ni. Tapi papa tak pun? "

Budak ni bukannya boleh nak dibagi dalil naqli macam kau sembang lebat dengan kaum kerabat, itulah perlunya preparation dalam menjadi seorang isteri dan ibu. Marriage is not a destination but it signifies the new phase of life, it's just started. Sebab tu kalau couple 7-8 tahun lepas tu kahwin, mencabar sebenarnya perjalanan tu nanti, benar ke cinta yang dibaja tu akan berbunga mekar dan mewarnai semesta? 

Kalau kahwin kira da selesai semua perkara eah? Boleh mengelakkan zina, boleh menjaga mata. Ya, tapi perlu diingat, kahwin bukan penyelasaian pertama yang ada. Dekatkan diri dengan Allah disamping menyediakan diri, penuhi tanggungjawab kepada ibu bapa- itu yang utama. Kerana jika isteri, syurga mereka adalah dibawah tapak kaki suami sebaik saja lafaz ijab dan kabul terlafaz. Ibu bapa bukanlah lagi keutamaan mereka. Dah cukup ke berbakti pada mereka? Dah balas semua pahit dan jerih airmata mereka? 

Kahwin bukanlah hanya menjadi seorang isteri, tapi menantu, dan bakal ibu. Yang jika diharungi tanpa ilmu didada hanya akan mengundang bala di belakang hari. Naudzubillah...

Aku tak tolak early marriage ni, tapi itulah. Siapkanlah diri dan penuhkan ilmu didada insyaAllah akan ada sebaiknya percaturan DIA. Kan sayang? (=






No comments: