Followers

Monday, January 2, 2012

peperiksaan kehidupan, selamat berjaya wahai teman ! (:




Assalamualaikum,


Rintihan ~

manusia merintih
rindukan Tuhan
lelah mengejar bayangan
terperangkap dalam kesilapan
melihat mimpi semakin kelam
merindukan keindahan silam

namun semakin hati
tenggelam dalam rintihan
semakin jauh kau
dari jalan TUHAN.

Bangkitlah insan,
kerana ini bukan pengakhiran!

TheTyra
3-1-2012, 3.14 am


Teman seperjuangan, selamat menempuh peperiksaan. Ingatlah, ini bukanlah sebenarnya peperiksaan dalam kehidupan, kerana yang sebenarnya peperiksaan dalam kehidupan, ia datang tanpa diundang, datang tanpa sempat kau membuat persediaan. Dan kadang- kadang berdepan dengannya kau salah membuat perhitungan. Itulah peperiksaan kehidupan, yang menguji keimanan. Namun, ingatlah juga setiap kegagalan tidak pernah bermakna pengakhiran. 


Malas lah nak tempek schedule exam, namun aku masih mohon dikirimkan doa daripada kalian (ahh, dah bunyik macam bibik indon.) Kbai. 



Untuk memberi semangat kat korang semua study ;P



nah ambik biskut ni sorang satu, ehh jangan berebut lah! Hish.. >.< 


ni gambar gelpren kitew



ni gambar anak terbuang sesat kat Mid Valley mintak makanan ;P



Dah semangat? Bagus, pergi study sekarang ye abang? 


*Yucks* 

Eh, maafkan. Sayang. Please take care, (:




meloveyouevenifyoudontknow.







No comments: