Followers

Wednesday, May 16, 2012

Kalau dia sayangkan akak, kenapa dia tak pernah pegang akak?



Assalamualaikum,


Sup lovelies! Sup or what's up bukan sup as in sup tulang ke sup sayur okay, hoho. I got a lot of works to do, but I guess I need to write it here since I was scribbling my notebook for stuff that I want to share with you guys. Lagi pun belog ini asyik ta update je, padahal banyak sangat benda na cerita. Well guilty feeling possessing, I'm obliged to say sorryyyy. Ehhhh >,<


 Please read it from the bottom to the top


Betul kan, everywhere you go people keep talking about marriage. Mushy here and there. Even you getting invitations from your own friends, same age kot to their wedding. Your junior even, younger than you is getting married. Like marry marry marry, kahwin kahwin kahwin. O_o


But that's not what I'm going to talk about. What with my title? Closely related lah kot dengan ape yang saya cerita kat atas tadi. I have this one friend, a girl. She's cute, older than me. One day, where girl's talk taking the space she told me about her boyfriend. I'm here no way to embarrass her, I just want to share with you all. SOme might know, and the other might never ponder about it. She told me that, her current boyfriend is not her first love but since that guy loves her so much so she decided to give him a chance. Few times they went out together, she said



"Akak pernah terfikir, dia tu gay ke sebab dia tak pernah nak pegang akak. Ta kira la holding hands ke, pape. Even kat dalam kereta bila akak na lean on his shoulder he refused. Akak takut la dia tu betul ke suka akak, suka perempuan. Kalau betul dia sayang akak, kenapa dia tak pernah pegang akak?"



Okay. Kalau you sekolah agama u can say this one is ridiculous. But I didn't go with it. Bitch please, jangan berlagak sangat. Ta semua orang tahu benda ni. Right?



This is what I said not exactly la but briefly ; 


" No lah akak, bukan dia tak suka or tak sayang akak tapi dia nak jaga akak. Saya pernah baca, dalam hubungan ni, lelaki adalah nakhoda. Ta kira la bf gf husband and wife, sesebuah hubungan tu kelangsungan dia pada lelaki tu. Kalau dia tak pegang akak maknanya dia sayang akak lah. Dia nak jaga akak. He acknowledges that he's not in the position to treat u that way. He aware that it might leads to something else. Pernah jugak baca lelaki kalau dia betul sayangkan kita, dia tak akan pegang kita sebelum kita sah jadi milik dia. Sebab apa? Sebab dia hormat kita. Dia tak kan mahu kita tanggung dosa. Lelaki yang baik adalah lelaki yang berusaha untuk menjadi ketua dalam hubungan yang dibina, maknanya dia nak something serious. Bukan na kata lelaki yang pegang-pegang tu ta serious, ada je yang serious pun tapi it's better that way lah. Keep things in line. Tyra rasa relationship is about making u worth for each other. Dia berubah jadi lebih baik, kita pun berubah lebih baik. Cause a real relationship is not sehari dua, fikir lepas kahwin lagi macam mana. Anak- anak? Kalaulah sebuah hubungan tu dipenuhi dengan dosa, macam mana kita in the future? Berkat kena fikir jugak, sebab hidup kita ni panjang lagi."


Macam baik je saya cakap macam tu kan. Tapi saya cuma berkongsi dengan akak tu apa yang saya percaya. Banyak lagi yang kami cakap tapi ta boley la na tulis semua >,< , lepas tu akak tu menangis, she hugged & thanked me. 


I'm not in the position nak condemn sesiapa, sungguh. Saya pun tahu, cakap macam gampang, susah kot nak buat! Dan mungkin saya belum pernah merasai lagi bagaimana perasaan sebenarnya kan. So saya tak nak cakap lebih-lebih sebab saya takut cakap- cakap saya ni makan diri sendiri pulak. Naudzubillahh... Cuma, benda yang kita tahu dan kita mampu buat tu, amalkan lah. Sebab dosa ni sekali kita buat, nak buat lagi. Lama-lama dah biasa lepas tu nak lagi... 



 Okay, tu je lah kot. Dan saya masih lagi berdoa (refer to da picture above). Doakan saya jugak ye kawan-kawan? ('=





3 comments:

Naz said...

even a piece of advice can save all women..

Tyra Hanim said...

semoga (=

Tuan Azraie said...

hambe suke perempuan....kalau hambe tak suke perempuan...maknenye hambe suke lelaki..hambe tak gay...tidakk...ohh...tidak....